Tjedni sažetak

Slika PU_BP/zgrada-PU-044.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 02. do 09. siječnja 2012. godine, evidentirano je ukupno 50 kaznena djela, od kojih su 49 u strukturi općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo u strukturi kriminaliteta droga. U

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 02. do 09. siječnja 2012. godine, evidentirano je ukupno 50 kaznena djela, od kojih su 49 u strukturi općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (38) i to kaznena djela krađe (19), teške krađe (7), ošt.tuđe stvari (10) i po jedno kazneno djelo utaje i prijevare. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća (od kojih pet s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teško tjelesno ozlijeđene, dok je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 19 prekršaja, od toga 10 prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 254 258 putnika i 94 939 vozila. 
 



Stranica