Tjedne aktivnosti policije

Slika PU_BP/Policija stop palica.png

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 17. do 23. travnja 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodile su se ukupno 22 prometne nesreće, od toga je bilo 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim, u kojima je 3 osobe zadobilo teške tjelesne ozljede, a 3 osobe je zadobilo lakše tjelesne ozljede te 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom.   

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 17. do 23. travnja 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodile su se ukupno 22 prometne nesreće, od toga je bilo 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim, u kojima je 3 osobe zadobilo teške tjelesne ozljede, a  3 osobe je zadobilo lakše tjelesne ozljede  te 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su pritom utvrdili 522 prometnih prekršaja. Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 311 prekršaja nepropisnih brzina, te 24 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.    

Od ostalih prekršaja utvrđeno je 14 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa,  6 prekršaja isteka važnosti prometne dozvole,  8 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 9 prekršaja pretjecanja iobilaženja, 6 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, 3 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska, 1 prekršaj nenošenja zaštitne kacige, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (tehničke neispravnosti vozila, upravljanje pod zabranom i sl.). Policijski službenici nastavljaju sa sličnim preventivno represivnim aktivnostima u području prometa.

Najveća nepropisna brzina utvrđena na autocesti A3 kod Okučana iznosila je 250 kilometara na sat, a u naselju Stari Slatinik 128 kilometara na sat. Najveća koncentracija alkohola očitana je u Brodskom Stupniku u organizmu vozača osobnog automobila i iznosila je 2.93  promila.

Policija podsjeća sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te savjesno i odgovorno ponašanje u prometu, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica