Proslavljen blagdan svetog Marka

Slika PU_BP/Dan kapelanije24.4.2017.Gl.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, dana 25. travnja, u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, obilježen je blagdan svetog Marka evanđeliste. Blagdan je proslavljen u organizaciji policijskog kapelana Davorina Anđića.

S početkom u 11 sati, u prostorijama Policijske postaje Slavonski Brod, održana je sveta misa, koju je predvodio izaslanik vojnog ordinarija Željko Rakošec, policijski kapelan Policijske uprave osječko-baranjske, a propovijedao je Drago Majić, vojni kapelan u vojarni Đakovo. Uz njih su na misi bili policijski kapelan Tomislav Vlahović iz Policijske uprave zadarske i kapelan Policijske uprave brodsko-posavske.

Na svetoj misi su sudjelovali brojni djelatnici policijske uprave zajedno sa načelnikom Antom Zovkom. U svojoj propovijedi kapelan Majić je kroz povijesne, geografske i putopisne opise potaknuo sve djelatnike na nasljedovanje primjera svetog Marka u aktualnosti života te je svim djelatnicima policijske uprave čestitao blagdan svetog Marka.

Misnom slavlju čitanjem Božje Riječi doprinijeli su i djelatnici policijske uprave, a pozdravnu riječ i zahvalu na kraju je uputio policijski kapelan Davorin Anđić. Proslava blagdana nastavljena je druženjem uz prigodni domjenak.



Stranica