Teško ozlijeđen vozač tegljača

Vozač tegljača s prikolicom sletio je s kolnika, te je došlo do višestrukog prevrtanja


Foto: Ilustracija

Na Autocesti A3, kod Oriovca, dana 9. prosinca, oko 18,35 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno, da je 37-godišnjak upravljao tegljačem s poluprikolicom, a koja je označena kao vozilo za prijevoz opasnih tvari.

Vozač prilikom vožnje nije za kretanje koristio kolnik, već je prešao na prometnu traku za nuždu, te travnatu površinu, udario u smjerokazne stupiće, zaštitnu ogradu, te je došlo do višestrukog prevrtanja tegljača s prikolicom. Obzirom da se tegljač zapalio i u cijelosti izgorio, policijski službenici su iz  sigurnosnih razloga nakratko promet preusmjeravali obilazno, jer je ubrzo požar ugašen, zahvaljujući brzoj intervenciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac, kojim je spriječeno proširenje požara na poluprikolicu, te nije bilo opasnosti za građane i okoliš.

Pripadnicima DVD  Oriovac, naknadno su se pridružili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, Nova Gradiška i DVD Stupnik. Promet se uz osiguranje mjesta događaja i regulaciju policijskih službenika odvijao pretjecajnom južnom kolničkom trakom. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 37-godišnji vozač, kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv vozača podnosi odgovarajuću prijavu nadležnom sudu.


Stranica