Teško ozlijeđen muškarac osumnjičen za razbojništvo

Slika PU_BP/Razbojništvo, nož II.png

Foto: Ilustracija

Policija je jučer oko 13,30 sati dobila dojavu da se u Slavonskom Brodu, ulica Petra Krešimira IV u prostoru jedne turističke agencije i mjenjačnice dogodilo kazneno djelo razbojništvo i da ima ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su izašli na teren i neposredno poslije ove dojave oko 13,40 sati na pješačkoj stazi u Splavarskoj ulici u blizini rijeke Save pronašli jednu ozlijeđenu mušku osobu. Ozlijeđeni muškarac je vozilom Hitne medicinske pomoći odvezen u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje mu je pružena liječnička pomoć i zbog zadobivenih ozljeda zadržan na liječenju.

Policija je započela kriminalističko istraživanje i uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetnika obavila očevid na obje lokacije kako bi se utvrdilo dali se ova dva slučaja mogu dovesti u vezu.

Nakon obavljenog očevida i provođenja kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je ozlijeđeni muškarac 25-godišnjak s područja grada Zagreba za kojeg postoji sumnja da je jučer između 13 i 13,30 sati maskiran ušao u prostorije turističke agencije i mjenjačnice u Slavonskom Brodu u kojoj je zatekao 49-godišnju vlasnicu iz Slavonskog Broda koju je fizički napao i tražio da mu preda novac.

Događaj i zapomaganje vlasnice čuo je 26-godišnjak iz Slavonskog Broda, koji se nalazio u susjednoj prostoriji agencije. U namjeri da spriječi fizički napad na vlasnicu agencije fizički se sukobio s napadačem pri čemu je došlo do ozljeđivanja oba muškarca nakon čega se napadač, ozlijeđen udaljio, a policija ga je naknadno ozlijeđenog zatekla u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu.

U bolnici u Slavonskom Brodu podvrgnut je liječničkom tretmanu i konstatirane su mu teške tjelesne ozlijede opasne po život zadobivene oštrim predmetom. Liječnička pomoć pružena je i 26-godišnjaku i 49-godišnjoj vlasnici turističke agencije koji su također tjelesno ozlijeđeni.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica. 



Stranica