Sudionici u prometu budite savjesni i odgovorni i pridržavajte se prometnih propisa!

Slika /PU_BP/Promet2021/ppp.jpg

Na području Slavonskog Broda, policijski službenici Postaje prometne policije proveli su preventivno represivnu akciju "Pojas i dječja sjedalica".

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer (16. srpnja) u vremenu od 6 do 10 sati, proveli su preventivno represivnu akciju u prometu pod nazivom „Pojas i dječja sjedalica“. Akcija je provedena s ciljem uspostavljanja primjerenog javnog reda svih sudionika u prometu s naglaskom na smanjenje broja prometnih nesreća i posljedica koje nastaju zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Prekršaji „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), najbrojniji su i ujedno najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.
Za sudionike u prometu, nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa (nekorištenje dječje sjedalice), česti su uzroci nesreća  s kobnim ishodom.

U Postaji prometne policije Slavonski Brod, od 1. siječnja do 30 lipnja 2021. godine, evidentiran je 1121 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (nekorištenja dječje sjedalice), što je za 11,18 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je evidentiran 1261 prekršaj.

Tijekom provođenja akcije na području Slavonskog Broda, utvrđen je 21 prekršaj, od čega 20 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa i 1 prekršaj nekorištenja dječje sjedalice.

Sudionike u prometu koji nisu počinili prekršaje, policijski službenici su darivali prigodnim poklonima (majice) iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, dok su prekršitelje adekvatno sankcionirali.

Policijski službenici apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni, te se maksimalno pridržavaju prometnih propisa.
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju i dalje intenzivno nadzirati promet, kako radnim danima (i noću), tako i tijekom vikenda.
Pritom će koristiti sve raspoložive uređaje i opremu, te će naredne mjere biti prvenstveno usmjerene na smanjenje broja prekršaja iz skupine “4 ubojice u prometu – alkohol, brzina, mobitel i pojas”, ali i na druge prekršaje u cestovnom prometu. Također će posebno obratiti pozornost i sankcionirati nevezivanje sigurnosnim pojasom osoba na prednjim i na stražnjim sjedalima, te nekorištenje dječje sjedalice.
 
Sudionici u prometu budite savjesni i odgovorni i pridržavajte se prometnih propisa!

Pogledajte informaciju: Provedena akcija "4 ubojice u prometu".

Stranica