Stanje u prometu i uvjeti na cestama

Slika /PU_BP/Promet/Promet-ilustr.jpg

Obzirom na vremenske prilike tijekom vikenda, policija upozorava vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti.

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, unazad 24 sata, dogodile su se četiri (4) prometne nesreće s materijalnom štetom u Slobodnici, Banićevcu, Novom Topolju i Slavonskom Brodu. U prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba.

Podsjećamo sudionike u prometu, da će danas, kao i u ostatku vikenda, vrijeme biti promjenljivo oblačno, a ponegdje s kišom. U jutarnjim satima može biti ponegdje i magle.
U takvim okolnostima, kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.

Zbog ovakvih uvjeta, posebno upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti.

Pogledajte informaciju objavljenu na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova: Savjeti sudionicima u prometu i uvjeti na cestama.

Stranica