Ponovni uspjesi brodske policije

Slika /PU_BP/Uhićenja2018/handcuffs-2102488_1280[1].jpg

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 49, 20 i 28, kojom prilikom su riješili seriju kaznenih djela

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno uspješni u otkrivanju i procesuiranju počinitelja nekoliko desetaka kaznenih djela.

U Policijskoj postaji Slavonski Brod, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom, kojeg policajci sumnjiče, da je u vremenu od 20. veljače do 4. listopada 2020. godine, počinio deset kaznenih djela krađe (goriva), deset kaznenih djela krađe (registracijskih pločica) i devet kaznenih djela krivotvorenja isprava. Utvrđeno je, da je osumnjičeni na području Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Rijeke otuđivao registracijske pločice sa raznih osobnih automobila, koje je potom postavljao na dva osobna automobila koja je koristio. Potom je koristeći u prometu ne pripadajuće i otuđene registracijske pločice, na benzinskim postajama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Vrpolju, Đakovu i Rijeci, točio gorivo u više navrata (vrijednosti od 400 – 550 kuna), koje nije platio. Policijski službenici su oštećene upoznali sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe, a protiv 48-godišnjaka dostavljaju posebno izvješće kao dopune kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i krivotvorenja isprava.

Policijski službenici su također uhitili dvije ženske osobe u dobi od 20 i 28, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela. Nad objema (20-godišnjom državljankom Slovenije i 28-godišnjakinjom sa područja Zagreba) su dovršili kriminalističko istraživanje. Pritom je utvrđeno da su osumnjičene, dana 14. listopada, u 13.25 sati, u Slavonskom Brodu, iz trgovine u Osječkoj ulici, otuđile više raznih parfema (vrijednosti više tisuća kuna). Također su počinile slična kaznena djela na području drugih policijskih uprava. Policijski službenici su jučer, 20-godišnjakinju i 28-godišnjakinju, uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Stranica