Stanje sigurnosti za vikend

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 26 kaznenih djela od kojih je 18 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta i šest kaznenih djela iz kriminaliteta droga.. U strukturi općeg kriminaliteta 11 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to tri kaznena djela teške krađe, pet kaznenih djela krađe (dva kaznena djela krađe i tri krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), jedno kazneno djelo razbojništvo i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je zadobilo lake tjelesne ozlijede. 
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 11 prekršaja i to sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. 
 



Stranica