Izvanredna tiskovna konferencija

Slika PU_BP/Slika 888.bmp

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer je u prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj se govorilo o razriješenih 18 kaznenih djela teške krađe, počinjenom i razriješenom kaznenom djelu razbojništva i zaplijeni opojnih droga tijekom proteklog vikenda.
Konferenciji su prisustvovali, načelnik Odjela kriminalističke policije Zlatko Vujčić, načelnik Policijske postaje Slavonski Brod Zoran Stašina, načelnik Policijske postaje Vrpolje Miljenko Kovačević, policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović i predstavnici medija.
Policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović, koji je vodio konferenciju u uvodu je dao presjek događanja tijekom vikenda koja su bila povod održavanju pressice. 
Načelnik Policijske postaje Slavonski Brod prezentirao je predstavnicima medija rezultate kriminalističkog istraživanja, koje je polučilo otkrivanjem trojice počinitelja u dobi od 17, 20 i 35 godina koji su od mjeseca. rujna do početka studenog ove godine počinili 18 kaznenih djela teške krađe na način da su provaljivali u trgovačke i ugostiteljske radnje, poslovne prostore i urede, kao i obiteljske kuće na području grada Slavonskog Broda. Tom prilikom su odnosili tehničku robu, zlatni nakit, alkoholna pića, cigarete idr. 
Načelnik Odjela kriminalističke policije govorio je o razbojništvu koje se dogodilo u subotu oko 21 sat nad djelatnicom trgovine u Šubićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Tom prilikom razbojnik je drvenim predmetom lakše ozlijedio trgovkinju i iz kase otuđio novčani iznos od par tisuća kuna. Brzom reakcijom policije počinitelj je u jutarnjim satima pronađen na području grada, a kod njega je pronađen dio novca i oko 9 grama opojne droge tipa „marihuana“, koje je kupio s djelom otuđenog novca. Radi se o 17-godišnjaku iz Slavonskog Broda koji do sada nije bio poznat policiji. 
Načelnik policijske postaje Vrpolje govorio je o zapljeni oko 3,5 kilograma opojne droge tipa „marihuana“, koje je rezultiralo kriminalističkim istraživanjem djelatnika kriminalističke policije Policijskih postaja Vrpolje i Slavonski Brod. Droga je 12. studenog pronađena na području općine Garćin prilikom pretrage obiteljske kuće koju koristi 43-godišnjak, a za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je do tada proizvodio i preprodavao opojnu drogu, a tom prilikom je u kući pronađena i precizna vaga i nekoliko desetaka „PVC“ paketića pripremljenih za prodaju, te tri posude u kojima se nalazila veća količina (od cca 1.5, 1, i 0,6 kilograma) „marihuane“. Tijekom vikenda osim ove zaplijene policijski službenici su u još šest slučajeva postupali vezano za zlouporabu droga i tom prilikom u tri slučaja na graničnim prijelazima zaplijenili oko 460 komada raznih tableta koje u sebi sadrže supstancu koja se nalazi na popisu opojnih droga, a u svezi čega protiv dvoje BIH državljana u dobi od 63 i 37 godina i jedne austrijske državljanke u dobi od 41 godine slijede kaznene prijave za kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“. Pored ovoga tijekom vikenda policija je još u tri slučaja zaplijenila „marihuanu“ od trojice hrvatskih državljana, dvojica 24-godišnjaka i jednog 17-godišnjaka ukupno oko 170 grama, protiv kojih također slijede kaznene prijave.
 



Stranica