Stanje sigurnosnih događanja za protekli tjedan

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 12. do 19. rujna 2011. godine, evidentirano je ukupno 68 kaznenih djela, od kojih je 66 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, jedno kaznenao djelo u strukturi maloljetničkog

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 12. do 19. rujna 2011. godine, evidentirano je ukupno 68 kaznenih djela, od kojih je 66 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, jedno kaznenao djelo u strukturi maloljetničkog kriminaliteta i jedno kazneno djelo u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (51) i to kaznena djela krađe (31 – 10 krađa i 21 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), teške krađe (12), oštećenje tuđe stvari (6), jedno kazneno djelo prijevare i jedno kazneno djelo razbojništvo. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 28 prometnih nesreća (od kojih dvije s poginulim osobama, sedam s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su smrtno stradale, pet osoba je teže ozlijeđeno dok je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 34 prekršaja, od toga 20 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 13 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.
U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 20 požara i to tri na građevinama, četiri na poljoprivrednim površinama 13 požara bez materijalne štete.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 268 273 putnika i 90 553 vozila. 
 



Stranica