Stanje sigurnosnih događanja za prošli tjedan

Slika PU_BP/zgrada-PU-044.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od  07. do 14. studenog 2011. godine,  evidentirano je ukupno 56 kaznenih djela, od kojih su 47 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta i sedam kaznenih djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (34) i to kaznena djela krađe (19 – 5 krađa i 14 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), teške krađe (9), oštećenje tuđe stvari (5) i jedno kazneno djelo razbojništva.  

                Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća (od kojih pet s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama osam osoba je lakše ozlijeđeno.

                Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 27 prekršaja, od toga 13 prekršaja iz Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, 11 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona i dva prekršaja iz ostalih zakona.

                U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano su četiri požara (tri na građevinama i jedan na prometnim sredstvima) i četiri pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava, koje su na siguran način radi uništenja preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

                Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 228 843 putnika i 79 118 vozila.                                                                        



Stranica