Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba na području PU brodsko-posavske

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, su 15. veljače, u noćnim satima na području Lužana, kontrolirali osobni automobil slavonskobrodskih registracijskih oznaka i 63-godišnjeg vozača, državljanina Republike Hrvatske, koji je u automobilu prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, dok se za 63-godišnjaka sumnja da je iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru, u automobil primio strane državljane u namjeri da ih preveze do Zagreba.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičenog 63-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma  predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 

Stranica