Spriječeno još jedno krijumčarenje na području PU brodsko-posavske

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Prema stranim državljanima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

U sklopu zadaća zaštite državne granice Republike Hrvatske, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac spriječili su krijumčarenje četvero stranih državljana. Jučer, 20. listopada oko 11 sati, na području općine Velika Kopanica zaustavili su i kontrolirali taksi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak.

Pregledom unutrašnjosti vozila, policijski službenici su zatekli četiri strana državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine.

Kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom utvrđeno je da je isti iz koristoljublja pokušao prokrijumčariti strane državljane u unutrašnjost Republike Hrvatske.

Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazumu.

Prema stranim državljanima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Stranica