Prošlotjedni nadzori prometa na cestama PU brodsko-posavske

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 748 vozila te su utvrdili 576 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 16. do 22. listopada, dogodilo se 27 prometnih nesreće, od kojih, pet s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, dvije su teško, a četiri su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 748 vozila te su utvrdili 576 prometnih prekršaja, od čega: 262 prekršaja nepropisnih brzina, 89 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 109 km/h, a izmjerena je u srijedu, 18. listopada, oko 15 sati u Trnjanima, počinitelj prekršaja je upravljao s osobnim automobilom osječkih registracijskih znaka.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 193 km/h, a izmjerena je u petak, 20. listopada, oko 2 sata na autocesti A3 kod Oprisavaca, počinitelj prekršaja je 32-godišnji državljanin Republike Sjeverne Makedonije koji je upravljao osobnim automobilom francuskih nacionalnih oznaka.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,59 promil, a očitana je u nedjelju, 22. listopada oko 3:30 sati, u Slavonskom Brodu na Šestincu, u organizmu 35-godišnjeg bosanskog državljana, koji je upravljao s osobnim automobilom pod zabranom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica