Sedam osoba osumnjičeno za počinjenje šest kaznenih djela

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda su dovršili kriminalističko istraživanje nad 7 osoba u dobi od 34, 28, 20, te četvoricom 21-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje 6 imovinskih kaznenih djela, kojim je prouzročena šteta od nekoliko tisuća eura.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak u vremenu od 26. prosinca prošle godine, do 15. veljače 2023. godine, počinio tri kaznena djela teške krađe. Naime, u prvom slučaju je na području Nove Gradiške u Ulici Zrinskih, otvorio poluotvoren prozor obiteljske kuće, ispreturao pokućstvo te otuđio trimer, nož s futrolom, upaljač i jednu žensku ogrlicu, te je razbio staklo i na podrumskom prozoru. U drugom slučaju, ušao je u obiteljsku kuću, u Željezničkoj kući, pomoću ljestava koje je našao u dvorištu, popevši se na stražnji zid. Potom je izbio prozor i ušao u unutrašnjost, ispreturao stvari u prostorijama, te izašao kroz kuhinjski prozor, ne otuđivši ništa. U trećem slučaju, u Potočnoj ulici je razbio staklo na trgovini, ušao u unutrašnjost, nadzornu kameru digao prema stropu, te otuđio polog u iznosu od 230 eura.

Nadalje, policija sumnjiči 28-godišnjaka, da je 2. veljače, u 12.43 sati, sa prodajnih polica iz trgovine otuđio kliješta, te prošao pored blagajne ne plativši. Otuđena kliješta su od istoga oduzeta i vraćena odgovornoj osobi oštećene trgovine.

Utvrđeno je da su 20-godišnjak i 21-godišnjak, na području Općine Garčin, u vremenu od 11. do 13. veljače, iz radnih strojeva otuđili 200 litara goriva.

Također je utvrđeno da su trojica 21-godišnjaka, u drugoj polovici siječnja, na području Općine Bukovlje, provalili drvena vrata vikend kuće, te u unutrašnjosti zapalili drveni namještaj, uslijed čega je došlo do izgaranja istog i začađenja ostalih prostorija. Potom su na terasi pokidali drvene letve na ogradi.

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 

Stranica