Sažetak sigurnosnih događanja za prošli tjedan

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 28. . studenog do 05. prosinca 2011. godine, evidentirano je ukupno 41 kazneno djelo, od kojih su 38 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga i jedno kazneno djelo u strukturi maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (30) i to kaznena djela krađe (21 – 5 krađa i 16 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), teške krađe (5), oštećenje tuđe stvari (3) i jedno kazneno djelo razbojništva. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 24 prometne nesreće (od kojih pet s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede dok je pet osoba je lakše ozlijeđeno.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 20 prekršaja, od toga devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, osam prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona i dva prekršaja iz ostalih zakona.
U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentiran je jedan požara na građevinama.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 210 316 putnika i 74 624 vozila. 
 



Stranica