Sažetak događaja za vikend i novogodišnju noć

Slika PU_BP/PU brod-pos.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda i novogodišnje noći na području policijske uprave evidentirano je 27 kaznenih djela od kojih 23 kaznena djela općeg kriminaliteta i četiri (4) kaznena djela organiziranog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 21 kazneno djelo je na štetu imovine i to šest (6) kaznenih djela krađe, četiri (4) kaznena djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo prijevare, jedno kazneno djelo prikrivanja, dva (2) kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i sedam (7) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

U području prometa dogodilo se 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirana su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, dva (2) prekršaja iz Zakona o oružju i pet (5) prekršaja iz ostalih zakona. Od ostalih događaja zabilježena su dva požara.

U novogodišnjoj noći jedna osoba je teže ozlijeđena uslijed korištenja eksplozivne naprave (ručna bomba), a od 27. prosinca 2015. do 2. siječnja 2016. zbog uporabe pirotehničkih sredstava na području grada Slavonskog Broda oštećen je jedan osobni automobil i tri poštanska sandučića. 



Stranica