Sankcioniran za više prekršaja

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija1.jpg

Daljnjim radom je utvrđeno da 28-godišnjak nije u evidenciji prijevoznika otpadom, dok je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost teretnog automobila

Foto: Ilustracija

Prilikom nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 17. studenoga, u 16.50 sati, u Ljupini su zaustavili teretni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak. U tovarnom prostoru su uočili veću količinu sekundarnih sirovina (željezo, bakar, aluminij i dr.), koje je isti sakupljao tijekom dana na okučanskom području.

Daljnjim radom je utvrđeno da 28-godišnjak nije u evidenciji prijevoznika otpadom, te je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost teretnog automobila. Također, 28-godišnjak kao novi vlasnik, vozilo nije u roku od 15 dana registrirao na svoje ime ili isti odjavio.

Nadalje je utvrđeno da 28-godišnjak već dva mjeseca neprijavljeno boravi na adresi. Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o gospodarenju otpadom, prekršaja iz Zakona o prebivalištu i prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica