Rezultati akcije na prometne prekršaje biciklista

Slika /PU_BP/2022/Bicikl.6.2018.Gl.jfif
Foto: Ilustracija

Jučer, 30. ožujka, u vremenu od 16 do 20 sati na području Policijske uprave brodsko-posavske provedena je preventivno-represivna akcija koja je bila usmjerena u prvom redu na nadzor biciklista, ali i na druge prekršaje, uzročnike prometnih nesreća.

U navedenoj akciji policijski službenici su utvrdili 18 prekršaja koje su počinili biciklisti.

Vozači bicikala su jedna od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na cestama jer je iz statističkih pokazatelja vidljivo da su njihova stradavanja uglavnom obilježena teškim tjelesnim ozljeđivanjem ili smrtnim ishodom. Svjedoci smo i čestih primjedbi sudionika u prometu, o nepropisnom ponašanju biciklista u prometu ali i medija kako se navedeni prekršaji minorizira i nedovoljno sankcioniraju.
 
Vozače bicikala podsjećamo da su noću i za vrijeme smanjene vidljivosti dužni koristiti reflektirajuću biciklističku odjeću, prsluk ili drugu reflektirajuću oznaku, te  podsjećamo na obavezno kretanje izgrađenim biciklističkim stazama i trakama, te naglašavamo da nije dozvoljeno „voziti bicikl“ preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Na vozače bicikala i svih vrsta motornih vozila ali i na pješake apeliramo da za vrijeme sudjelovanja u prometu ne koriste mobitel i slične uređaje koji odvlače pozornost i pridonose događanju prometnih nesreća.
 

Stranica