Poziv građanima: predložite lokacije za nadzor brzine

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Nadzor brzine21.4.2021.jpg

Građani svoje prijedloge mogu dostaviti od 1. do 10. travnja putem adrese elektroničke pošte brodsko-posavska@policija.hr

Foto: Ilustracija

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

Stoga će se na području Policijske uprave brodsko-posavske, ali i čitave Hrvatske i drugih zemalja članica Europske unije, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s najtežim posljedicama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Policija će 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Sve zainteresirane građane molimo da nam u periodu od 1. do 10. travnja,  putem elektroničke pošte: brodsko-posavska@policija.hr, predlože lokacije na kojima smatrate da bi bilo korisno provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

 

Stranica