Redovna i tematska konferencija

Slika PU_BP/Konf.3.6.2013..JPG

Foto: PU brodsko-posavska 

Danas je održana konferencija za novinare na kojoj je osim prezentiranog stanja sigurnosti tijekom prošlog tjedna i vikenda, glasnogovornica izvijestila o imovinskim kaznenim djelima (prijevare, teške krađe, krađe), te mjerama samozaštite, kojom prilikom je pozvala građane na oprez. 

Pomoćnik načelnika Policijske postaje Slavonski Brod Dražen Puljko, izvijestio je medije o pojavnim oblicima i modalitetima kaznenih djela protiv imovine. Istaknuo je primjere iz prakse, primjerice krađe sa gradilišta, krađe iz osobnih automobila, krađe kartica na kojima su ispisani PIN-ovi, teške krađe u obiteljske kuće za vrijeme odsutnosti vlasnika, te razne prijevare putem interneta. Spomenuo je i predstojeće odlaske na godišnje odmore, te uputio niz korisnih savjeta i informacija građanima o najboljim načinima samozaštite. 

Obzirom na napise u pojedinim medijima u vezi izvješćivanja o događajima na području policijske uprave, glasnogovornica je podsjetila novinare na to, da se policija pritom drži stručnih uputa i pravila. Prilikom izvješćivanja medija o određenom događaju, policija se pridržava zakonskih odredbi, te niti u jednom slučaju ne ističe identitet osoba, funkciju, adresu, niti bilo koji drugi detalj temeljem kojega bi se dalo zaključiti o kojoj konkretno osobi je riječ. Policija je u svom postupanju profesionalna i prema svim osobama postupan na isti način, u zakonskim okvirima bez ikakve pristranosti. Dakle, za policijske službenike, sve osobe su jednake pred zakonom.



Stranica