Prošlotjedni sažetak

Slika PU_BP/IMG_0753-službeno vozilo.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu  od  17. do 24. listopada ,  evidentirano je ukupno 54 kaznena djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (39), četiri kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, tri kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava, po dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv života i tijela, te po jedno kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži i protiv službene dužnosti. Prošli tjedan se dogodilo 25 prometnih nesreća, od kojih devet s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je teško ozlijeđeno, dok je 13 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Evidentirano je 12 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te također 12 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona, policija je izvan obiteljskog doma iza 23 sata, zatekla jednog  maloljetnika ispod 16 godina bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Unazad tjedan dana bilježi se ukupno 13 požara, uglavnom bez materijalne štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentiran je jedan slučaj pronalaska oružja koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijskog usmjerenja. Na graničnim prijelazima policijske uprave državnu granicu je prešlo ukupno 237 498 putnika i 135 848 vozila. 

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 17. do 24. listopada,  zabilježeno je šest kaznenih djela, od kojih tri kaznena djela protiv imovine, dva kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja i jedno kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži. Dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je lakše ozlijeđena. Evidentiran je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te pet prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Zabilježena su četiri požara na poljoprivrednim površinama u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo ukupno 101 282 putnika i 33 358 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 17. do 24. listopada, evidentirana su dva  kaznena djela protiv imovine (krađa i uništenje i oštećenje tuđe stvari). Također se bilježi jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.



Stranica