Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te apeliraju na vozače da budu oprezni i poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 5. do 11. lipnja, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih, šest s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, dvije su teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 740 vozila te su utvrdili 417 prometnih prekršaja, od čega: 143 prekršaja nepropisnih brzina, 70 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 106 km/h, a izmjerena je u srijedu, 7. lipnja, oko 19:30 sati u Slavonskom Brodu na Sjevernoj veznoj cesti, počinitelj je upravljao s osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 183 km/h, a izmjerena je u srijedu, 7. lipnja, oko 19 sati na dionici autoceste A3, počinitelj je upravljao s osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,31 promila, a očitana je u petak, 9. lipnja oko 1 sat, u Sibinju  u organizmu 38-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.


Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske provedena je preventivno represivna akcija u prometu, s naglaskom na vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili droga. Tijekom akcije ukupno je sankcionirano 9 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola ili droga.
 

Stranica