Prošlotjedni nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje nastavljaju kontinuirano nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje i recidiviste.

Prošli tjedan (od 16. do 22. studenoga), na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.  

Policijski službenici su u spomenutom razdoblju, nadzirući promet, evidentirali 233 prometnih prekršaja, od toga je 106 prekršaja nepropisnih brzina, 30 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 8 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te druge prometne prekršaje (2 prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita, 1 prekršaj nepoštivanja prednosti prolaza, 1 prekršaj neregistrirano vozilo, 1 prekršaj tehnička neispravnost, 1 prekršaj isteka važenja prometne dozvole i dr.).

Policajci kaznili vozače za nepropisne brzine, a iz prometa isključili alkoholiziranog vozača, koji je upravljao vozilom s 2,25 promila alkohola u organizmu

Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima prometa, zbog nepropisnih brzina, novčano kaznili dva vozača, te iz prometa isključili vozača s vrlo visokom koncentracijom alkohola u organizmu.

Za najveću nepropisnu brzinu od 196 km/h, koja je utvrđena u prošlotjednim nadzorima (16. studenoga, u 10.45 sati), na autocesti A3, kažnjen je 63-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom (zagrebačkih registracijskih oznaka). Za najveću nepropisnu brzinu od 121 km/h kroz naselje (Gornja Vrba), dana 16. studenoga, u 19.25 sati, novčano je kažnjen 41-godišnji vozač osobnog automobila. Policijski službenici su dana 18. studenoga, u 13.30 sati, u Novoj Gradiški, iz prometa isključili 57-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao vozilom s koncentracijom alkohola od 2,25 promila.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje nastavljaju kontinuirano nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje i recidiviste.
Budite oprezni u prometu!

Pogledajte informaciju: Pripazite na sigurnost u prometu!
 

Pisane vijesti