Prošlotjedni nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

U policijskim nadzorima, naglasak je bio na težim prometnim prekršajima

Na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 12. do 18. listopada, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 1 prometna nesreća s poginulim osobama (1 osoba poginula), 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (2 osobe zadobilo teške i 2 osobe lakše tjelesne ozlijede), te 22 prometne nesreće s materijalnom štetom.
Policijski službenici su u okviru kontinuiranih nadzora u spomenutom vremenu, utvrdili 415 prometnih prekršaja, od kojih 181 prekršaja nepropisnih brzina, 39 prekršaja ne korištenja zaštitnih sigurnosnih pojaseva, 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 7 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Potom je utvrđeno 9 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, 5 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. Bitno je napomenuti da je čak 210 prekršaja evidentirano u vrijeme vikenda (od 16. do 18. listopada).
U spomenutim policijskim nadzorima, naglasak je bio na težim prometnim prekršajima, te su utvrđene i najveće nepropisne brzine i koncentracije alkohola. U petak (16. listopada) oko 21 sat, u Slavonskom Brodu alkotestiran je 57-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,24 promila alkohola u organizmu.
Na autocesti A3 (dana 12. listopada, oko 23.30 sati), zaustavljen je osobni automobil za čijim upravljačem je bio 36-godišnjak, upravljajući nepropisnom brzinom od 198 km/h. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu evidentirana je 17. listopada, oko 20.45 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, u Gornjoj Vrbi, krećući se nepropisnom brzinom od 109 km/h.
Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu pojačano nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Stranica