Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Od 6 do 12. rujna 2021. godina, dogodilo se 20 prometnih nesreća, dok su policijski službenici utvrdili 518 prometnih prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 6 do 12. rujna 2021. godina, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 9 prometna nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 3 osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede, a 8 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.
            U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 518 prometnih prekršaja, od čega 185 prekršaja nepropisnih brzina, 118 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 40 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja nepoštivanje obveza vozača prema pješacima…)
            Najveća koncentracija alkohola od 3,81 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 7. rujna, u 16.22 sati, u Vranovcima. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u Poljancima, a počinio ju je 11. rujna, 30-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao brzinom od 94 km/h. U srijedu,  8. rujna, oko 16.30 sati, na 216 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 44-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Francuske, kretao se nepropisnom brzinom od 176 km/h.
            Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica