Poštujte naše znakove – prvi školski tjedan

Slika /PU_BP/Promet/Poštujte naše znakove/MUP djeca oglas.jpg

U prvom tjednu početka školske godine dogodila se jedna prometna nesreća u zoni škole

Tijekom prvog tjedna nove školske godine, policijski službenici su na području Policijske uprave brodsko-posavske, svakodnevno bili prisutni na 48 lokacija, odnosno zona škola, prilikom dolaska i odlaska učenika u školu.
Policijski službenici bili su prisutni na 9 roditeljskih sastanaka te su održali 17 predavanja za učenike prvih razreda na temu sigurnosti cestovnog prometa.
Izvršen je nadzor 2 autobusa za organizirani prijevoz školske djece.
U vremenu od 6-10. rujna 2021. godine utvrđeno je ukupno 365 prometnih prekršaja, od čega:
130 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,
95 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa,
36 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom upravljanja vozilom,
12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
92 ostala prekršaja (nepropuštanje pješaka, tehnička neispravnosti motornog vozila, neregistrirano vozilo itd.).

U prvom tjednu početka školske godine dogodila se jedna prometna nesreća u zoni škole, i to u Industrijsko–obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu. U zoni škole ulicu Eugena Kumičića kod kbr. 53, izvan obilježenog pješačkoga prijelaza, učenik/pješak neoprezno je započeo prelaziti cestu, kojom prilikom je na njega naletio osobni automobil. Pješak je zadobio „lake“ tjelesne ozljede.
Policijski službenici će u cilju zaštite djece nastaviti provoditi pojačane preventivno represivne aktivnosti i mjere u zonama odgojno obrazovnih ustanova, gdje će se za utvrđivanje prometnih prekršaja i nepridržavanja znakova ograničenja i zabrane koristiti sva raspoloživa prometna tehnika.
Također, policijski službenici održat će kratka predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznavati djecu sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.
Policijski službenici će biti nazočni i prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda kako bi roditeljima u kratkom izlaganju izložili najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu.

Stranica