Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Apeliramo prema svim sudionicima u prometu da se pridržavaju prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 19. do 25. kolovoza, dogodilo se 27 prometnih nesreća, od kojih jedena s poginulom osobom, osam s ozlijeđenim osobama te 18 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 11 osoba, jedna je smrtno stradala, pet je teže, a pet je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 627 vozila te su utvrdili 320 prometnih prekršaja, od čega: 67 prekršaja nepropisnih brzina, 80 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 110 km/h, a izmjerena je u subotu, 24. kolovoza oko 20 sati u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 19-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 199 km/h, a izmjerena je u utorak, 20. kolovoza oko 10:30 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 55-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,45 promila, a očitana je u organizmu  50-godišnjaka koji je u petak, 23. kolovoza oko 20:30 sati u Cagama upravljao osobnim automobilom, a on je ujedno i počinitelj prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo dijete.

Svjedoci smo sve češćih i grubih kršenja prometnih propisa na našim prometnicama stoga apeliramo prema svim sudionicima u prometu, posebno na najranjivije skupine pješake, bicikliste, motocikliste, vozače osobnih prijevoznih sredstava odnosno romobila, ali i na vozače motornih vozila da se pridržavaju prometnih propisa, te ukoliko konzumiraju alkohol da nikako ne upravljaju vozilima kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica