Proslavljena 22-godišnjica od osnutka Specijalne jedinice policije

Slika PU_BP/SJP-2013.GL.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je protokolarno i svečano obilježena 22-godišnjica Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, koju je organizirala Udruga Specijalne jedinice policije u obrani domovine Slavonski Brod. Protokol je počeo u 8.15 sati, polaganjem vijenaca na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu, u znak sjećanja na poginule u Domovinskom ratu.

Nakon toga je u 9 sati u Crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Podvinju održana Sveta Misa koju je predvodio velečasni Ante Šiško. Na Svetoj Misi je između brojnih članova obitelji, bivših pripadnika Specijalne jedinice policije, nazočio general Mladen Markač, brojni predstavnici lokalne zajednice, hrvatske vojske i policije.

Potom je u 11 sati ispred zgrade Interventne jedinice policije u Podvinju, otkriveno spomen obilježje poginulih pripadnika Specijalne jedinice policije Slavonski Brod, koja je osnovana 15. ožujka 1991. godine. Spomen obilježje su otkrili dvojica sinova poginulog policajca specijalca Zarožinskog, na kojem su uklesana imena poginulih heroja koji su svoje živote položili na oltar domovini: Željka Kucjenića, Ratka Brice, Gorana Adrića, Adama Pavičića, Tomislava Vinkovića, Mate Živića, Antuna Zarožinskog i Stipe Vukovca.

Nakon ovog dijela održana je svečana akademija u dvorani HVIDR-e u Slavonskom Brodu, gdje su održani prigodni govori, u okviru kojeg je Brodsko-posavski župan Danijel Marušić, uručio generalu Mladenu Markaču Zlatnu plaketu, najviše priznanje za doprinos u obrani domovine, te samim time i Brodsko-posavske županije.



Stranica