Pronađena i oduzeta ubojita sredstva

Slika PU_BP/momt01.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, dana 2. srpnja, oko 13 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, oduzeli su od 44-godišnjaka pištolj Walter, cal. 7,65 milimetara, koji je ilegalno posjedovao od Domovinskog rata. Policija protiv 44-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

Dana 2. srpnja, oko 9,35 sati, u Policijskoj postaji Nova Gradiška, zaprimljena je dojava o pronalasku ubojitog sredstva u Zapolju. Naime, 63-godišnjak je prilikom čišćenja tavana pronašao neeksplodirano ubojito sredstvo. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je na mjestu događaja utvrdio da je riječ o ručnoj bombi M75 koju je preuzeo na siguran način u cilju daljnjeg uništenja.

NAPOMENA: Policija podsjeća građane da je i dalje aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“, te mogu policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od kažnjavanja, odnosno pokretanja prekršajnih ili kaznenih postupaka. Potrebno je policiju nazvati na broj 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja ubojitih sredstava.



Stranica