Pronađen vozač teretnog automobila koji je usmrtio pješaka

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lisice.jpg

Pravovremenom komunikacijom između tri policijske uprave riješena je teška prometna nesreća  

Foto: Ilustracija

Kako smo već ranije izvijestili Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom. Naime, potvrđeno je da je 58-godišnjak jučer, 27. kolovoza upravljajući teretnim automobilom državnom cestom D53, krećući se od juga u smjeru sjevera, naletio i pregazio 47-godišnjeg pješaka, nakon čega je napustio mjesto događaja.

Tijekom provođenja očevida i pronađenih materijalnih tragova, analitičkom obradom dostupnih podataka, izvršenim pregledima raspoloživih video nadzora, i operativnim radom policijskih službenika u suradnji sa susjednim policijskim upravama, Policijskom upravom požeško - slavonskom i Policijskom upravom osječko - baranjskom, dana 27. kolovoza oko 12 sati u Kutjevu je pronađen vozač i  teretno vozilo koje je sudjelovalo u navedenoj prometnoj nesreći.

Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Na prometnicama PU brodsko-posavske unazad nekoliko dana dogodile su se četiri prometne nesreće u kojima su počinitelji pobjegli s mjesta događaja, no u tri slučaja su ubrzo pronađeni i sankcionirani.

Bijeg s mjesta prometne nesreće počinitelju nije jamstvo da će ostati nepoznat policiji, jer operativni rad i kriminalističko istraživanje policijskih službenika rezultira uglavnom pronalaskom počinitelja, kao što potvrđuju navedeni slučajevi (Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom, Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama).

Također, bijeg s mjesta prometne nesreće osim što nije zakonit, nije niti moralan prema drugim sudionicima čiji život zbog nastanka prometne nesreće može biti ugrožen, a osim toga za navedeni prekršaj je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaznit će se novčanom kaznom u oznosu od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana.
 

Stranica