Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Alkohol_vožnja.jpg
foto: ilustracija

Na prometnicama policijske uprave (u Slavonskom Brodu i Gornjim Crnogovcima), u vremenu od 20. do 23. svibnja, dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene.

Quadom udarila u betonski zid

U prometnoj nesreći, koja se dogodila dana 20. svibnja, oko 12.30 sati, u Slavonskom Brodu, Ulica Kerdeni, teško je ozlijeđena 25-godišnjakinja. Utvrđeno je da je 25-godišnjakinja, upravljajući T3B (tzv. quad) zbog ne držanja strane kretanja preko kanala prešla na nogostup, udarila u betonski zid ograde, odbivši se u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 25-godišnjakinja, koja je nakon pružene liječničke pomoći zadržana u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju. Policijski službenici protiv 25-godišnjakinje podnose prekršajnu prijavu.

Alkoholizirani vozač nije koristio zaštitni pojas, upravljao pod zabranom i zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika
U Gornjim Crnogovcima, dana 22. svibnja, u 18.20 sati, u prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 25-godišnjak. Policijski službenici su utvrdili da je 25-godišnjak pod utjecajem alkohola (s 1,42 promila), ne koristeći zaštitni sigurnosni pojas, upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja, te je zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i sletio sa kolnika. Automobil je nastavio daljnje kretanje, te se nakon prevrtanja zaustavio na poljoprivrednoj površini. U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uhvaćen višestruki počinitelj prometnih prekršaja
Nadzirući promet na području Donjih Andrijevaca (Zagrebačka ulica), dana 21. svibnja, oko 23 sata, policijski službenici su pomoću svjetleće palice pokušali zaustaviti osobni automobil, koji nije stao već je nastavio vožnju, no ubrzo je zaustavljen u Posavskoj ulici. Utvrđeno je da je za upravljačem automobila 41-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 1,67 promila, koji je uhićen i zadržan u policiji na otriježnjenju. Također je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja – recidivisti, od kojega su policijski službenici oduzeli osobni automobil, te protiv istoga podnose prekršajne naloge i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 

Stranica