Prometna nesreća u Donjim Andrijevcima

Slika PU_BP/PN DA - OA i TA III 300.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Danas oko 12 sati u naselju Donji Andrijevci u ulici Matije Gupca dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni i teretni automobil - kamion. 

Kolnikom ulice Matije Gupca iz smjera istoka kretao se osobni automobil, slavonskobrodskih registracija kojim je upravljao 57-godišnjak s područja općine Vrpolje. Iz suprotnog smjera kretao se teretni automobil, slavonskobrodskih registracija, kojim je upravljao 59-godišnjak iz Slavonskog Broda. 

Vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, po izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika na suprotnu južnu travnatu površinu gdje je udario u dva stabla zbog čega je automobil u nekontroliranom kretanju odbačen na kolnik gdje ga je u zadnji desni dio svojim prednjim djelom udario teretni automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera. Teretni automobil je uslijed udara i izbjegavanja osobnog automobila sletio na travnatu površinu sa sjeverne strane kolnika i pri tom udario prednjim lijevim bočnim dijelom u stup javne rasvjete. 

U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači osobnog i teretnog automobila, kojima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu. U vozilima nije bilo drugih putnika. Policija će protiv vozača osobnog automobila, a zbog prekršaja neprilagođene brzine i uzrokovanja prometne nesreće izdati prekršajni nalog.
 



Stranica