Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/BRZINA.jpg

Zbog sumnje da je 50-godišnjak počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu slijedi daljnje kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Vezano za objavu od jučer: Prometna nesreća u Cagama, na Državnoj cesti D5 u Cagama, dana 23. kolovoza, oko 20:30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Policijski službenici Postaje prometne policije u suradnji sa zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu obavili su očevid na mjestu događaja prometne nesreće.

Očevidom je utvrđeno da ja 50-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila krećući se navedenom cestom od juga u smjeru sjevera. Ispred njega u istom smjeru, uz desni (istočni) rub kolnika, vozeći se na biciklima kretali su se 13-godišnjak, 15-godišnjak i 14-godišnjak.
Do prometne nesreće je došlo tako što je 50-godišnjak prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 13-godišnjak nakon čega je pao na kolnik, da bi se nakon navedenog 50-godišnjak udaljio tada u nepoznatom smjeru. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 13-godišnjak.

Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja o počinitelju, te su ga nakon određenog vremena zatekli i uhitili na mjestu prebivališta.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće, Državna cesta D5 je u vremenu od 23. kolovoza u 21:28 sati do 24. kolovoza u 2 sata, bila zatvorena za promet, koji se odvijao alternativnim smjerovima.

Zbog sumnje da je 50-godišnjak počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.
 

Stranica