Prilikom granične kontrole otkriveni krivotvoreni granični numeratori

Slika /PU_BP/Granica2019/g.p.S.B..jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom prošle i ove godine u nekoliko navrata platio nepoznatoj osobi koja mu je u putnu ispravu utisnula krivotvorene numeratore

Foto: Ilustracija

Dana 28. svibnja, u 7.50 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na izlazu iz Republike Hrvatske kontroliran je autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozač, putnici i prtljaga. Policijski službenici su na nekoliko stranica u putnoj ispravi 48-godišnjeg putnika (državljanina Bosne i Hercegovine) otkrili otisnute krivotvorene granične numeratore.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom prošle i ove godine u nekoliko navrata platio nepoznatoj osobi koja mu je u putnu ispravu utisnula krivotvorene numeratore. Policijski službenici protiv 48-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Nadalje, u provedenom upravnom postupku protiv 48-godišnjaka je utvrđeno da je isti nezakonito boravio na prostoru Europske unije. Izdano mu je rješenje o protjerivanju uz zabranu ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj od 6 mjeseci, te su mu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima izdani prekršajni nalozi. Dana 28. svibnja napustio je Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Slavonski Šamac.  

Prethodno otkriveni slučajevi krivotvorenih isprava na graničnim prijelazima:

Pokušala prijeći državnu granicu sa krivotvorenim dokumentima otočne države Sejšeli,

Pokušala ući u RH sa krivotvorenom dozvolom boravka,

Policajci na graničnom prijelazu otkrili krivotvorenu osobnu iskaznicu RH,

Trojica državljana Vijetnama pokušala ući u RH sa krivotvorenim putnim ispravama Tajvana koje su nabavili u Maleziji,

Pokušala ući u RH sa krivotvorenim graničnim štambiljima,

Granični policajci otkrili krivotvoren izlazni pečat,

Krivotvorenje putne isprave,

Granični policajci otkrili krivotvorenu vizu Talijanske Republike,

Stranica