Policajci na graničnom prijelazu otkrili krivotvorenu osobnu iskaznicu RH

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.1jpg.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o krivotvorenoj osobnoj iskaznici Republike Hrvatske, koju je 65-godišnjak prethodno nabavio od nepoznate osobe za više desetaka eura na području Savezne Republike Njemačke

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 30. travnja, u 21.20 sati, policijski i carinski službenici pregledali su vozača, autobus (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), putnike i prtljagu.

Prilikom kontrole jedan od putnika iz autobusa (u dobi od 65), osim putne isprave Bosne i Hercegovine, policijskim službenicima je dao na uvid i osobnu iskaznicu Republike Hrvatske u čiju originalnost su policajci posumnjali.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o krivotvorenoj osobnoj iskaznici Republike Hrvatske, koju je 65-godišnjak prethodno nabavio od nepoznate osobe za više desetaka eura na području Savezne Republike Njemačke.

Policijski službenici protiv 65-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Prethodno otkrivene krivotvorene isprave na graničnim prijelazima:
Trojica državljana Vijetnama pokušala ući u RH sa krivotvorenim putnim ispravama Tajvana koje su nabavili u Maleziji,

Pokušala ući u RH sa krivotvorenim graničnim štambiljima,

Granični policajci otkrili krivotvoren izlazni pečat,

Krivotvorenje putne isprave,

Granični policajci otkrili krivotvorenu vizu Talijanske Republike,



 

Stranica