Prijavljeno prebivalište na nepostojećim adresama - obveze građana

Slika PU_BP/IMG_0384milovicka.jpg

Dana 29. prosinca 2014. godine je rok do kojeg građani koji imaju prijavljeno prebivalište na adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica, odnosno na nepostojećim adresama (adresa s kućnim brojem 0, bb i sl.), moraju policijskoj upravi ili  

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 29. prosinca 2014. godine je rok do kojeg građani koji imaju prijavljeno prebivalište na adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica, odnosno na nepostojećim adresama (adresa s kućnim brojem 0, bb i sl.), moraju policijskoj upravi ili policijskoj postaji ponovno prijaviti prebivalište na adresu, ulicu ili trg i kućni broj evidentiran u registru prostornih jedinica, što ga vodi nadležno tijelo te radi podnošenja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice s ispravnom adresom prebivališta. Uz zahtjev je potrebno priložiti ispravu o kućnom broju od nadležne ispostave Državne geodetske uprave. Ukoliko se utvrdi da osobe ne žive na adresi prebivališta provesti će se postupak odjave prebivališta sukladno članku 12. Zakona o prebivalištu.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske za vremensko razdoblje od 29. prosinca 2012. do 31. listopada 2014. godine, 6060 osoba su na dan 29. prosinca 2012. godine bile starije od 16 godina s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a nisu nikad ishodile osobnu iskaznicu, 5257 osoba su na dan 29. prosinca 2012. godine osobne iskaznice bile nevažeće, a nisu do 31. listopada 2014. godine ishodile važeću osobnu iskaznicu, 454 osobe s prijavljenim prebivalištem na nepostojećim adresama (0, bb), te je 94 osoba odjavljeno po službenoj dužnosti sukladno članku 12. Zakona o prebivalištu.



Stranica