Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Slika PU_BP/autoces nadzor prom.png

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 15. do 21. veljače, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 487 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (212), od kojih 170 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 42 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentiran je 31 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (24-5), sedam (7) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 10 prekršaja zbog tehničke neispravnosti i isteka važenja prometne dozvole (6-4), sedam (7) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (3-4), 14 prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, četiri (4) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 22 prometne nesreće od kojih 14 s materijalnom štetom, sedam (7) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 16 osoba lakše ozlijeđeno te jedna (1) prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 17. veljače na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 200 km/h (23-godišnjak iz Sredanaca, vozač osobnog automobila), a u naselju 102 km/h također 21. veljače u mjestu Sapci (19-godišnjak iz Velike Kopanice, vozač OA) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,45 promila, očitana 20. veljače u Slavonskom Brodu, Trg Hrvatskog proljeća, kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slobodnice.
 



Stranica