Preventivno represivne aktivnosti prometne policije

Slika PU_BP/prometni_policajac01.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 23. do 29. svibnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 510 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine, 298 prekršaja, od kojih 202 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 96 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (33-2), 16 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (15-1), dva (2) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (1-1), 10 prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (7-3), četiri (4) prekršaja mopeda i motocikla zbog prekršaja zaštitne kacige, sedam (7) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 25 prometnih nesreća od kojih 17 s materijalnom štetom i osam (8) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je šest (6) osoba lakše i pet (5) osoba teže ozlijeđeno. 
 

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 28. svibnja na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 243 km/h (40-godišnjak iz Srbije), a u naselju 124 km/h, također 28. svibnja u mjestu Zapolje (29-godišnjak iz Nove Gradiške) dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 3,06 promila, izmjerena 29. svibnja na autocesti kod Okučana, kod 65-godišnjeg vozača osobnog automobila sa zadarskog područja.
 



Stranica