Kod Podcrkavlja teže ozlijeđen motociklist

Slika PU_BP/PN MTC Podcrkavlja 300.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U subotu, 28. svibnja oko 16 sati na dionici državne ceste kod naselja Glogovica dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđena jedna osoba.

Motociklom, SB registracija prije stjecanja prava na upravljanje koristeći zaštitnu kacigu upravljao je 25-godišnjak iz Slavonskog Broda iza kojeg se kao putnik na motociklu nalazio 23-godišnjak. Motocikli se kretao kolnikom državne ceste od juga prema sjeveru, a po ulasku u lijevi zavoj motociklist se nije kretao svojom prometnom trakom nego je u zavoju prešao preko pune razdjelne crtu u prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera u trenutku dok gaje pretjecao osobni automobil, mađarskih registracija. Tom prilikom došlo je do udara lijevog bočnog djela motocikla u prednji desni bočni dio osobnog automobila kojim je upravljao 24-godišnjak,  koji je preko pune razdjelne crte pretjecao motocikli. Vozač motocikla je izgubio nadzor nad motociklom i sletio na travnatu površinu uz desni rub kolnika uslijed čega je s motocikla pao 23-godišnjak (putnik na motociklu), a vozač motocikla se s motociklom vratio na kolnik gdje je zajedno s motociklom pao na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen vozač motocikla, koji je zadržan na liječenju u Slavonskom Brodu dok ostali sudionici nisu ozlijeđeni. Zbog upravljanja prije stjecanja prava i prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću policija će prekršajno sankcionirati vozača motocikla, a zbog prekršaja nepoštivanja prometnog znaka (puna linija) na mjestu događaja novčano je kažnjen 24-godišnji vozač osobnog automobila. 



Stranica