Preventivno represivne aktivnosti prometne policije

Slika PU_BP/prometni_policajac01.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 4. do 10. travnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 527 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (303 prekršaja), od kojih 201 prekršaj nepropisne brzine u naselju i 102 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam (7) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (2-5), devet (9) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (6-3), 12 prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (6-6), sedam (7) prekršaja mopeda i motocikla zbog prekršaja zaštitne kacige i nekorištenja dnevnih svjetala (4-3), 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 14 prometnih nesreća od kojih devet (9) s materijalnom štetom i pet (5) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je devet (9) osoba lakše i dvije (2) osobe teže ozlijeđene. 

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 9. travnja na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 235 km/h (25-godišnjak iz Belgije), a u naselju 105 km/h, 7. travnja u mjestu Rušćica (26-godišnjak iz Slavonskog Broda) dok je najveća koncentracija alkohola od 3,16 promila, očitana 6. travnja u Starim Perkovcima, kod 48-godišnjeg vozača radnog stroja - kombajna.

U petak, 8. travnja od 10 do 15 sati na području više policijskih uprava pa tako i na području Policijske uprave brodsko-posavske provedena je preventivno represivna akcija i prometu usmjerena na prekršaje nepoštivanja propisane brzine kretanja vozila. Tijekom akcije na području Policijske uprave brodsko- posavske zabilježeno je 108 prekršaja od kojih nepropisne brzine 85 prekršaja. Evidentirani su i drugi prekršaji kao nepoštivanje prednosti prolaska (2), alkohol (1), kaciga (2), upravljanje prije stjecanja prava (1), nepropisno korištenje mobitela (2), pojas (10) i drugi prekršaji.
 



Stranica