U prometnoj nesreći šest osoba ozlijeđeno

Slika PU_BP/Oduzimanje pred prolas 300.jpg

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 10. travnja oko 20 sati u Slavonskom Brodu na raskrižju Vukovarske i Borovske Ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Do prometne nesreće je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaza osobnog automobila, SB registracija kojim je upravljala 18-godišnjakinja iz Slavonskog Broda. Ona se kretala vozilom, kolnikom Vukovarske Ulice od juga u smjeru sjevera, prometnim trakom za skretanje lijevo i dolaskom do raskrižja na kojem se prometom upravlja semaforima, na znak zelenog svjetla ušla je u raskrižje i skretala lijevo u smjeru zapada prema Borovskoj Ulici, a da tom prilikom nije propustila osobni automobil, SB registracija, koji se kretao Vukovarskom Ulicom od sjevera prema jugu i zadržavao smjer kretanja ravno. Tim automobilom je upravljao 58-godišnjak s kojim je kao putnica na prednjem sjedalu bila 47-godišnjakinja koja nije bila vezana sigurnosnim pojasom, a na zadnjim sjedištima troje djece u dobi od 8, 5 i 3 godine, koji nisu bili smješteni u posebnoj sigurnosnoj sjedalici.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno šest osoba odnosno oba vozača i četiri putnika u vozilu. Policija je 18-godišnjoj vozačici osobnog automobila uručila prekršajni nalog zbog prekršaja kojim je uzrokovala prometnu nesreću, a protiv 58-godišnjeg vozača prekršajni nalog zbog nepropisnog prijevoza djece dok je 47- godišnjakinja kao putnica na prednjem sjedalu također sankcionirana zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. 



Stranica