Preventivna akcija „Znak pristupačnosti“

Slika PU_BP/Parkirno za invalide 2  obr 2.jpg

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ( 3. prosinac ), prometna policija će i ovaj vikend temeljem Plana preventivno-represivnog djelovanja za 2011. godinu provesti Preventivnu akciju „Znak pristupačnosti“. Ova akcija je preventivnog karaktera i jedna

Foto: Ilustracija

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ( 3. prosinac ), prometna policija će i ovaj vikend temeljem Plana preventivno-represivnog djelovanja za 2011. godinu provesti Preventivnu akciju „Znak pristupačnosti“. Ova akcija je preventivnog karaktera i jedna od zadaća joj je da građani steknu povjerenje u policiju i uvide da policija ne provodi samo represivne već i mnoge preventivne aktivnosti, a cilj i jednih i drugih je povećanje razine prometne kulture kao i povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu. 
Cilj ove akcije je utjecati na svijest građana da poštuju osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom, te podizanje razine tolerancije, a posebno na Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Osobe s invaliditetom se uglavnom otežano kreću, a vozilom se u prometu služe kao ortopedskim pomagalom, pa su parkirališna mjesta namijenjena za osobe s posebnim potrebama za njihovu kvalitetu života iznimno značajna. Policija se u svakodnevnom radu kontinuirano susreće s zlouporabom korištenja takvih parkirnih mjesta. 
Akcija će se provoditi 2. i 3. prosinca od 9 do 13 sati. Policija će se nalaziti u blizini takvih parkirnih mjesta i uočavati vozila koja su u prekršaju, a vozačima koji su počinili takav prekršaj izdati pisana upozorenja uz predhodnu provjeru dali je vozač već ranije upozoren. 
 



Stranica