Prekršaji protiv javnog reda i mira

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policijski_auto_02.jpg

Policijski službenici su intervenirali tri puta povodom dojave o remećenju javnog reda i miraPolicijski službenici su intervenirali tri puta povodom dojave o remećenju javnog reda i mira

U nedjelju, 18. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su intervenirali tri puta povodom dojave o remećenju javnog reda i mira.
Oko 2.30 sati, unutar ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu, javni red i mir su, pod utjecajem alkohola, remetili 33-godišnjak (1,30 promila) i 27-godišnjak (1,76 promila). Isti su prvo došli u verbalni, a potom i u fizički sukob. Nadalje, policijski službenici su utvrdili da ugostiteljski objekt radi, unatoč Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o radnom vremenu ugostiteljskih objekata do ponoći. O utvrđenim nepravilnostima, policijski službenici dostavljaju Obavijest državnom inspektoratu te Optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
Istovremeno, na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu, 20-godišnjak i 19-godišnjak su na javnom mjestu konzumirali alkoholna pića. Policijski službenici su obojicu prekršajno sankcionirali.
U 19 sati, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su, u  ugostiteljskom objektu u naselju Andrije Hebranga, prekršajno sankcionirali  alkoholiziranog 26-godišnjaka (2,20 promila) koji je vikom i galamom remetio javni red i mir, a jer ga zaposlenica nije htjela poslužiti alkoholnim pićem jer je bio pod vidljivim utjecajem alkohola. Revoltiran, po izlasku iz ugostiteljskog objekta 26-godišnjak je rukom razbio staklo na ulaznim vratima te zadobio tjelesne ozljede šake. S obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, prekršitelj je zadržan u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policija protiv 26-godišnjaka podnosi prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

Foto: ilustracija

Stranica