Požari

Slika PU_BP/Img_1106-požar1.jpg

Foto: Ilustracija

Od početka ovog tjedna do danas na području policijske uprave evidentirana su tri (3) požara od kojih se jedan požar dogodio 29. travnja u popodnevnim satima, na otvorenim prostorima (mlada šuma) odnosno uslijed djelovanja otvorenog plamena ili gorivog djela tvari (najvjerojatnije odbačeni opušak cigarete) zapalilo se oko 0,7 hektara mlade šume u šumskom predjelu zvanom Šibnjak, 20-ak kilometara od mjesta Cernik na Psunju. Požar su ugasili vatrogasci DVD Cernik. Nastupila je veća materijalna šteta, a od nadležne šumarije se očekuje procjena štete. Policija dostavlja izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Zatim 1. svibnja dogodio se drugi požar na području općine Garčin, također uslijed djelovanja otvorenog plamena, a u ovom slučaju je 41-godišnjak neodgovorno ostavio neugašenu vatru na roštilju, koja se proširila na krovište gospodarske zgrade dimenzija 5 x 4 metra, koje je u potpunosti izgorjelo. Unutar gospodarske zgrade izgorjela je jedna motorna kosilica, jedan trimer i tri bicikla vlasništvo 41-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci DVD Garčin. Materijalna šteta je bez stručne procjene više tisuća kuna. Policija dostavlja izvješće Inspektoru zaštite od požara.

Treći požar dogodio se 2. svibnja  oko 4 sata u jutro u Slavonskom Brodu na terasi jednog ugostiteljskog objekta gdje je utvrđeno da je nepoznati počinitelj izazvao požar tako što je na tri mjesta ispod donje drvene oplate terase podmetnuo i potpalio stiropor uslijed čega je došlo do nagorijevanja i za čađenja donjeg drvenog djela terase na ta tri mjesta Požar je ugasio pazitelj tog objekta. Materijalna šteta je bez stručne procjene preko tisuću kuna. U dogovoru s državnim odvjetništvom policija podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

I ovom prilikom želimo upozoriti građana na odgovornost prilikom paljenja i korištenja otvorenog plamena kao što smo i objavili 30. travnja ove godine u svom priopćenju, a tekst se nalazi i na web stranici policijske uprave pod naslovom „Požari otvorenog prostora“.



Stranica