Povodom početka akcije "Mir i dobro" održana i konferencija za medije

Slika PU_BP/MID pirot 2.png

Foto: Ilustracija

U prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske, Ivana Mažuranića 9., u utorak, 15. prosinca u 12 sati održana je konferencija za medije na kojoj je policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović upoznao novinare sa stanjem sigurnosti tijekom proteklog vikenda, rezultatima pojačanih preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama o razdoblju od 7. do 13. prosinca. Govorio je i o stanju sigurnosti u proteklih jedanaest mjeseci uz usporedbu s istim razdobljem prošle godine. Posebno su istaknuti bitni pokazatelji kao približno jednak broj kaznenih djela i riješenost, smanjenje težih kaznenih kao što su razbojništva, ubojstva i pokušaji ubojstava, povećana detekcija kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i kriminaliteta droga. Neki pokazatelji su u blagom porastu, ali bez većih odstupanja kao npr. prometne nesreće. 

Na tematskom djelu konferencije policijski službenik za odnose s javnošću upoznao je novinare s početkom operativne akcije „Mir i dobro“ te posljedicama i opasnostima od nedozvoljenog korištenja oružja, eksplozivnih sredstava, eksplozivnih naprava ručne izrade i nepravilnog korištenja pirotehničkih sredstava.

Vezano za ovu temu govorio je i voditelj Inspektorata unutarnjih poslova Policijske uprave brodsko-posavske Ivica Vučinić. On je predstavnike medija upoznao s odredbama Zakona o eksplozivnim tvarima, koje se odnose na vrstu, uporabu i prodaju pirotehničkih sredstava.

Na kraju konferencije Antun Jakobović je rekao da će policija za vrijeme akcije nadzirati zakonitu prodaju i uporabu pirotehničkih sredstava te dao savjete građanima kako se odgovorno ponašati, a u prometu prilikom blagdanskih gužvi imati tolerancije i strpljenja prema drugim sudionicima u prometu kako bi blagdani prošli u miru i dostojanstveno.
 



Stranica