Povodom obilježavanja Međunarodnog dana nenasilja, učenici OŠ Đuro Pilar daju svoj glas protiv nasilja!

Slika /PU_BP/2024/2.jpg

Učenici su sačinili plakat sa snažnim porukama o nenasilju

Foto: PU brodsko-posavska

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana nenasilja, danas (1. listopada) je u OŠ Đuro Pilar u Slavonskom Brodu održano predavanje učenicima 6. razreda kojeg je održala policijska službenica Ureda načelnika.
 
Naime, Međunarodni dan nenasilja obilježava se 2. listopada, proglašen je 2007. godine odlukom Ujedinjenih naroda na dan rođendana Mahatme Ghandija, idejnog začetnika filozofije i strategije nenasilja.

Vođeni njegovom poznatom izrekom: “Najveća snaga kojom raspolaže čovječanstvo jest nenasilje“ održano je edukativno-interaktivno predavanje kojom prilikom su učenici upoznati s najčešćim oblicima međuvršnjačkog nasilja, s naglaskom na nasilje preko interneta, kako ga prepoznati, te kako se zaštititi.
Osim toga, razgovarali su i o važnosti tolerancije i prihvaćanju različitosti.

Učenici su sačinili plakat sa snažnim porukama: nasilje nije rješenje, poštujmo jedni druge, pazi da ne povrijediš druge, samo vjeruj u sebe i nemoj slušati što drugi govore o tebi, imaš pravo biti sretan, više ljubavi-manje nasilja, utješi onog tko je tužan…
 
Učenici su iskoristili dolazak policijske službenice kako bi zaželjeli sretan Dan policije svim djelatnicama i djelatnicima PU brodsko-posavske, te joj se zahvalili na dolasku uručivši joj buket kojeg su sami napravili od biljaka iz vrta osnovne škole.
 

Stranica