Potpisan preventivni projekt "Siguran lov"

Slika PU_BP/Siguran lovGl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Na današnjoj konferenciji za novinare, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak i predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije Mato Grgić, potpisali su preventivni projekt o zajedničkoj suradnji pod nazivom „Siguran lov“. Projekt će se provoditi kontinuirano tijekom trajanja sezone lova od travnja 2015. do 31. prosinca 2017. godine s ciljem podizanja sveukupne sigurnosti u lovištima, sprječavanja protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

Prvi specifični cilj projekta je podizanje razine znanja o rukovanju vatrenim oružjem i pravilima ponašanja osoba uključenih u lov te na taj način utjecati na podizanje razine sigurnosti u lovištima na području Županije brodsko-posavske. Drugi specifični cilj je smanjenje broja kaznenih djela „Protuzakoniti lov i ribolov“. Treći specifični cilj je podizanje razine znanja o kaznenim djelima protiv okoliša te zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama.

Kroz dogovorene aktivnosti na tiskovnoj konferenciji, izradu tematskog letka i plakata „Siguran lov“, održavanje koordinativnih sastanaka na temu sigurnog i pravilnog postupanja u lovu, senzibiliziranja lovaca o protupravnom ponašanju u lovu putem edukacija te senzibiliziranja šire javnosti kroz medijski prostor, nastoji se podići razina sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprječavanja protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

Isto tako i kroz aktivnosti koje se provode u sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“ ukazivati će se na potrebu vraćanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava s naglaskom na aktivniju ulogu Lovačkih društava prilikom povrata ilegalnog oružja, te na posebnosti postupka dragovoljne predaje takvog oružja sukladno odredbama Zakona o oružju.



Stranica