Policijski trening - veteranska liga malog nogometa

Slika PU_BP/Malonog.tur.Gl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Provodeći Program policijskog treninga, u okviru Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom proteklog tromjesečnog ciklusa, policijski službenici za stručno usavršavanje policije Ureda načelnika, Ivan Keser i Mato Brekalo organizirali su i proveli Veteransku ligu malog nogometa.  

Kroz ovaj vid sportskog natjecanja, u kojem su sudjelovali policijski službenici, ustrojstveno vezani prema mjestima rada po organizacionim jedinicama, ukupno je sudjelovalo osam (8) ekipa, koje su nastupile s oko 100 policijskih službenika u dobnoj skupini od 35 i više godina starosti.

Cilj provedbe ovih sportskih natjecanja, kao i do sada, je postizanje potrebite tjelesne pripremljenosti pojedinog policijskog službenika u izvršavanju službenih policijskih zadaća, te izgrađivanje sportskog i natjecateljskog zajedništva kroz „fair play“ rivalstvo. 

Veliku pomoć Veteranskoj ligi, pružili su domaćini Sportskog centra „Rehlicki“ u Slobodnici na čijim su terenima provedena ligaška natjecanja. Policijski službenici na čelu sa načelnikom policijske uprave Antom Zovak, posebnom zahvalnicom odali su priznanje za ovaj vid nesebične potpore.

U završnici ligaškog natjecanja, koje je održano 26. veljače 2014. godine, proglašene su najuspješnije ekipe i pojedinci  te im je načelnik Zovak uručio pismene diplome i zahvalnice. 

Pobjednička ekipa sastavljena od policijskih službenika Ureda načelnika, Službe policije, Službe kriminalističke policije, Službe za granicu i Službe zajedničkih i upravnih poslova, osvojila je I. mjesto, dok je II. mjesto zauzela ekipa Interventne jedinice policije, a III. mjesto ekipa Postaje granične policije Slavonski Brod.

EKIPA                                                  UTAK.   POB.   NER.    IZG.       GOL.RZ.         BOD.                          

  1. UN,SZG,SZIUP,SP,SKP           8          8          0          0            27 : 11          24
  2. INTERVENTNA JED. POL.        8          6          0          2            20 :   6          18
  3. PGP SLAVONSKI BROD          8          5          1          2            29 : 19          16
  4. PGP STARA GRADIŠKA          8          4          1          3            18 : 15           13
  5. PP SLAVONSKI BROD             8          4          0          4            22  :19           12
  6. POSTAJA PROM. POL.            8          4          0          4            21 : 21           12
  7. PP VRPOLJE                            8          3          0          5            19 : 21             9
  8. OKC                                         8          1          0          7              4 : 30             3

 Najuspješniji pojedinci koji su nagrađeni prigodnim diplomama:

  • Najbolji strijelac Berislav Vardić ( Služba zajedničkih i upravnih poslova),
  • Najbolji igrač Alen Ivanagić (Interventna jedinica policije),
  • Najbolji igrač 50 + godina Ante Zovak (Ured načelnika),
  • Najbolji vratar Pero Lukić (Služba policije),
  • Najbolji vratar 50 + godina Ivan Živić (Policijska postaja Vrpolje),
  • Najborbeniji igrač Zdravko Kamenjaš (Operativno komunikacijski centra),
  • Fair-play potez Filip Vučković (Interventna jedinica policije),
  • Najljepši zgoditak Mato Brekalo (Ured načelnika), 

Tijekom ovih sportskih susreta, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i u dobi iznad 50 godina, pokazali su zavidnu fizičku kondiciju te su pojedinci sudjelovali i u dvije uzastopne utakmice, ukazujući svojim primjerom (kao čelni čovjek policijske uprave) da i u toj životnoj dobi mogu biti žestoka konkurencija puno mlađim sportašima.

Policijski službenici za stručno usavršavanje policije, kroz stručne programe policijskog usavršavanja i policijskog treninga za 2014. godinu, nastoje sve policijske službenike dodatno educirati i pripremiti za što uspješnije savladavanje policijskih zadaća, što u konačnici ima za cilj zakonito, profesionalno i učinkovito djelovanje policije kao bitnog čimbenika svekolikih sigurnosnih rizika koji nalažu djelovanje policije u sustavu sigurnosti.

U tom cilju, u tijeku su i drugi vidovi sportskih natjecanja poput kuglačkog u „Kuglačkoj ligi“, a također i kroz program dopunskog stručnog usavršavanja pojedinih specijaliziranih segmenata sustava, kao što su poslovi granične, temeljne i prometne policije na kojima se provodi edukacija u zakonitosti, taktici, metodici i operativnoj standardizaciji policijskog postupanja.

Posebno treba naglasiti Program educiranja i godišnje ocjenske provjere policijskih službenika u vještini rukovanja, uporabe i korištenja vatrenog oružja, kroz koji će proći svi policijski službenici i tijekom ove godine. 



Stranica